דלג לתוכן

האם הריון מפריע להנקה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מיניקה את בתי הבכורה, בת השנה, וברצוני להיכנס להריון נוסף. האם ניתן לקחת חומצה פולית בזמן הנקה והאם מומלץ לעשות זאת? האם הריון מפריע להנקה?

תשובה:

ניתן לקחת חומצה פולית במהלך הנקה. לגבי הנקה בהריון, הדבר אפשרי, אבל עם הסתייגויות. במהלך הנקה משתחרר ההורמון אוקסיטוצין, הגורם להתכווצויות ברחם. דבר זה יכול לגרום לבעיות במהלך ההריון. בנוסף, יש שאומרים שטעם החלב משתנה בהריון, ועל כן יכול להיות שביתך לא תרצה עוד לינוק. מכיוון שביתך כבר בת שנה, הייתי ממליצה לך להתחיל לגמול אותה מחלב אם, כך שכשתהיי בהריון לא תצטרכי להיניק. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' שגיא חיימוביץ
פרופ' שגיא חיימוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' דן ערבות
פרופ' דן ערבות כירורגיה
ד"ר עדי פרידמן
ד"ר עדי פרידמן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו