מה המשמעות של צואה שחורה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/11/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי צואה שחורה כבר יומיים. קראתי מה גורם לכך. האם עליי להיות בלחץ ולרוץ להיבדק או ש זה עובר מעצמו?

תשובה:
מומלץ לפנות לרופא המשפחה בהקדם ולהיבדק. ראשית, יש לבצע בדיקת דם סמוי בצואה שמאתרת אם אכן הצבע השחור נובע מהימצאות תאי דם אדומים בצואה (שכן יש מאכלים ותרופות שיכולים לגרום לצבע שחור של הצואה, כגון סלק ותכשירי ברזל). אם הבדיקה מאשרת כי מדובר בדם, יש להמשיך ולבצע בירור כדי לאתר את מקור הדימום במערכת העיכול ולטפל בהתאם.