על מה יכולה להעיד עליה ב-CPK ובאמילאז?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מחשש לגידול ממאיר במעי הגס הורידו לי כשליש מן המעי. תודה לאל, ההורדה היתה לחינם, ולא אובחן גידול ממאיר. הניתוח היה לפני כ-6 שנים. האם יש קשר בין הניתוח לבין הערכים הגבוהים AMYLASE 117 ו- CPK 281 אשר התגלו השבוע בבדיקת שתן ובבדיקת דם?

תשובה:
אמילאז הוא אנזים המצוי ברוק ובמיצי הלבלב. בדיקתו נעשית בעיקר על מנת לאבחן בעיה בלבלב או במערכת העיכול. בדיקת אמילאז מוגברת מעט לא בהכרח מצביעה על בעיה ויכולה להיות מקרית. CPK הוא אנזים הנמצא בשרירים בגופנו ובשריר הלב, ועלייתו עשויה להיגרם בין היתר על ידי מאמץ, פעילות גופנית, נזק קל לשריר (כגון זריקה), או נטילת תרופות מסוימות. גם במקרה הזה, התוצאה בבדיקה שלך גבוהה רק מעט, ולא בהכרח מצביעה על בעיה כלשהי. לא ציינת מדוע היה חשש לגידול, אם ישנן מחלות מעי מהן אתה סובל ואיזה חלק של המעי הוסר, אך באופן כללי, לא אמור להיות קשר בין הניתוח שעברת לבין תוצאות הבדיקה הנוכחית, בעיקר אם אינך סובל מכאבים או סימפטומים אחרים. בכל אופן, מוטב כי תתייעץ עם הרופא המטפל המכיר את התמונה כולה. בברכה, ד"ר מיכל רסנר - אינפומד