דלג לתוכן

נטילת ציפרלקס בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

האם בטוח לקחת את התרופה נגד דיכאון ציפרלקס בזמן הריון?

תשובה:

ציפרלקס שייכת למשפחת חוסמי הספיגה החוזרת של סרוטונין (SSRI). לאחרונה פורסם מחקר על הקשר שבין שימוש בתרופות אלו בזמן הריון, בעיקר בסופו, לבין עלייה בלחץ הדם בכלי הדם הריאתיים אצל ילודים. כמו כל התרופות ממשפחה זו, ציפרלקס שייכת לקטגוריה C, כלומר, במחקרים בבעלי חיים נמצאו מומים אצל ילודים, אך אין די מחקרים בנשים הרות, ולכן יש לשקול את היתרונות מול החסרונות, כלומר את חומרת הדיכאון והשפעותיו אם לא יטופל, לעומת הנזק שעלול להיגרם, אם בכלל, לעובר, אם האישה תיקח את התרופות. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר זאב פלדברין
ד"ר זאב פלדברין אורתופדיה
פרופ' מיכאל סודרי
פרופ' מיכאל סודרי אורתופדיה
פרופ' יעקב בר
פרופ' יעקב בר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו