תופעות לוואי בטיפול נגד פטרת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 73. האם לטיפול נגד פטרת, לקיחת כדורים לתקופה של כ-4 חודשים גורמת לפגיעה בכבד או בכל איבר פנימי אחר?

תשובה:
טיפול תרופתי דרוש ברוב הזיהומים הפטרייתים, מאחר שרק במקרים נדירים הם חולפים מעצמם. במקרים שבהם זיהומים פטרייתים פוגעים באיברים פנימיים, או כאשר הציפורניים נפגעות קשה מזיהום מתמשך, נותנים תרופות החודרות לדם דרך הפה או בהזרקה. המהירות שבה התרופות נוגדות הפטריות גורמות להשפעה חיובית משתנה על לפי סוג הזיהום. מצבן של ציפורניים הנגועות בזיהום פטרתי משתפר רק כאשר ציפורן חדשה צומחת, ודבר זה לוקח חודשים רבים. ריפוי של זיהומים מערכתיים באיברים פנימיים יכול לקחת שבועות. כמעט כל טיפול בכדורים יכול לגרום לתופעות לוואי. לא ציינת אילו כדורים אתה לוקח, ישנו מגוון רחב של טיפולים שניתן לקחת נגד פטרת בהתאם לסוגה, מיקומה וחומרתה, ולכן לא אוכל לענות לשאלתך מעבר לכך. שאלה דומה נשאלה בפורטל שלנו לגבי לאמיזיל, ואולי זה עונה על שאלתך: http://www.infomed.co.il/questions/q_043009_8.asp