אילו מחלות אוטואימוניות ניתן לגלות בבדיקת ANA
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בעקבות 3 הפלות בטרימסטר הראשון נשלחתי לעשות בדיקת ANA, ולהלן התוצאות: ANA Positive ANTI DS DNA 1.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.*.....) Negative ANTIRIBOSOMALP. NEGATIVE ANTI RNP NEGATIVE ANTI RNP-A NEGATIVE ANTI SM NEGATIVE ANTI SM/RNP NEGATIVE

תשובה:
בדיקת ANA או Anti Nuclear Antibody היא בדיקה שנעשית כאשר יש חשד למחלה אוטואימונית, בדרך כלל זאבת (SLE) או מחלות אחרות, או במצב כמו שלך, כאשר יש הפלות חוזרות. כאשר עורכים בדיקת ANA בודקים גם נוגדנים נוספים, כדי לחזק את אבחנת הזאבת. במקרה שלך, הנוגדנים האחרים שליליים, וככל הנראה לא מדובר בזאבת. מחלה אוטואימונית נוספת שיכולה להיות קשורה להפלות חוזרות ול- ANA חיובי היא Antiphospholipid Antibody Syndrome. זהו מצב של קרישיות יתר, הגורם בין השאר להפלות חוזרות בתחילת ההריון. אצל נשים רבות מתגלה התסמונת רק לאחר שהן עוברות הפלות. לאחר גילוי המחלה, ניתן לקבל טיפול מונע המאפשר להחזיק הריון עד סופו. כדי לקבל תשובה אם זהו המצב אצלך ומהו הטיפול המתאים לך, עלייך לחזור לרופא המטפל עם התשובות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד