אני נערה בת 16. הפעם הראשונה שקיבלתי מחזור היתה בגיל 11, ואני עדיין לא מ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/11/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נערה בת 16. הפעם הראשונה שקיבלתי מחזור היתה בגיל 11, ואני עדיין לא מקבלת מחזור סדיר כל 28 יום. מתי אני צריכה לקבל בסדירות והאם אני צריכה לפנות לרופא?

תשובה:
המחזור מופיע כל 28 יום בממוצע בין כלל הנשים, אך למעשה המספר יכול להיות בין 26 ל 35. אם אין לך מחזור סדיר גם בטווח זה, ייתכן שישנם דברים המשבשים את הציר ההורמונלי התקין, כגון חוסר או עודף משקל, לחץ נפשי, בעיות אנדוקריניות ועוד. כדאי לפנות לרופא נשים או רופא המשפחה כדי לראות אם אפשר לעשות משהו בקשר לזה.