ביופסיה בבלוטת הלימפה בגרון - איך היא מתבצעת ?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/11/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

קיימות 2 דרכים לקחת ביופסיה מבלוטת לימפה צווארית. הדרך הפשוטה יותר היא בדיקה הנקראת FNA

תשובה:
, ובה מוחדרת מחט דקה אל הבלוטה, ובעזרתה ניתן לשאוב מעט תאים. המחט דקה מאוד, והבדיקה קצרה, וכמעט שאינה כואבת. הבדיקה נותנת תשובות באשר לאופיים של התאים הנמצאים בבלוטה (תשובה ציטולוגית), אך לא באשר למבנה הבלוטה ולסידור התאים בתוכה, שעשוי להיות חשוב לאבחנה. בעיה נוספת עם הבדיקה הזאת היא שלעיתים התאים הנשאבים הם מאיזור של הבלוטה שאינו חולה, ולכן הם תקינים, בעוד שישנם אזורים שאינם תקינים - שלא נדגמו. הדרך השניה נקראת " open biopsy" - ביופסיה פתוחה, והיא נותנת אינפורמציה גם באשר למבנה הבלוטה וגם באשר לתאים הנמצאים בה. הבדיקה מתבצעת בהרדמה מקומית, מבוצע חתך בעור, והבלוטה המוגדלת נכרתת ונשלחת לבדיקה פתולוגית.