נוגדי דיכאון טריציקליים וגלולות למניעת הריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 24, לוקחת כבר כמה שנים אנפרניל כטיפול נגד OCD. ברצוני להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון. ראיתי באתר כי לחלק מההורמונים שנמצאים בגלולות, למשל אתינילאסטראדיול, יש תגובות בין-תרופתיות עם נוגדי דיכאון טריציקליים. האם הדבר נכון לכל סוגי הגלולות למנ

תשובה:
יכולה להיות תגובה בין- תרופתית בין כל הסוגים של גלולות למניעת הריון שמכילות נגזרות של אסטרוגן לבין נוגדי דיכאון טריצקליים. השימוש בגלולות מגביר את ההשפעה של הטריציקליים (על ידי זמינות גבוהה יותר או על ידי הפרעה לפירוק בכבד), ולכן הוא יכול לגרום לתופעות לוואי רבות יותר ולרעילות מוגברת. ניתן לקחת נוגדי דיכאון טריציקליים וגלולות במקביל, אך צריך לעשות זאת תוך מעקב מסודר מכיוון שייתכן שיהיה צורך לשנות את מינון הטיפול. יש גלולות למניעת הריון שאינן על בסיס אסטרוגן לנגזרותיו. יתכן שהן עדיפות עבורך בגלל השילוב עם אנפרניל. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד