מתי ניתן לאבחן הריון?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

באיזה שבוע ניתן ללכת לרופאת נשים ולראות שיש הריון? מה זה אומר ששק הריון ניתן לראות לא יאוחר משבוע 5? האם בשבוע 4 רופאת נשים תוכל לזהות הריון?

תשובה:
ניתן לזהות הריון בבדיקת דם כבר מיום 9. על מנת לוודא התפתחות תקינה שלו יש לעקוב באולטרסאונד עד שרואים דופק עוברי בסביבות שבוע 5-6 (כמובן שתיאורטית גם מאוחר יותר לאורך כל ההריון ייתכנו שיבושים).