מהו PEG שמתקינים במקום אכילה דרך הלוע ? מתי משתמשים בזה ? כיצד מתבצעת ה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/11/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

מהו PEG שמתקינים במקום אכילה דרך הלוע ? מתי משתמשים בזה ? כיצד מתבצעת ההתקנה של ה"פג" והאם זה מתקן קבוע ?

תשובה:
PEG הוא קיצור ל Percutaneous endoscopic gastrostomy . מדובר בצינורית הזנה שמובילה מהקיבה לעור, ומהווה דרך להבטחת אספקה שוטפת של מזון לקיבה לאורך זמן באנשים שמתקשים לאכול. ה PEG נכנס לשימוש בשנות ה 80 והחליף את הדרך הישנה יותר של השמת הצינורית בשיטה שהצריכה פתיחה של הבטן והקיבה, פרוצדורה קשה בהרבה שכרוכה בשיעור גבוה של סיבוכים ובהחלמה קשה וממושכת יותר. מדובר בדרך ניתוחית פשוטה יחסית, עם מעט סיבוכים. משך הפעולה הוא בין 15 ל 30 דקות, והיא נעשית בטשטוש ולא בהרדמה מלאה. לכן היא מתאימה לאותם חולים שקיימת סכנה בהרדמתם. ה PEG מתאים לחולים שיש להם מערכת עיכול תקינה אולם אינם יכולים לאכול די צורכם, כגון חולים במחלות עצביות עם הפרעה בבליעה, חולים שיש להם גידולים בחלל הלוע, הוושט והפה, חולים לאחר חבלת פנים קשה, ועוד. ה PEG מוכנס לאחר שהקיבה מנופחת באוויר ונצמדת לדופן הקדמית של הבטן, דרך העור. אנא קראי עוד כאן: http://www.clevelandclinic.org/health/health-info/docs/2000/2000.asp?index=4911&src=news