דלג לתוכן

החמרה של בלט דיסק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/02/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 36 וחיה עם פריצת דיסק כ-15 שנה בלא שעברתי ניתוח. יש לי התקפי כאבים כ-4 פעמים בשנה המלווים בהקרנות לרגל ימין. בשבוע האחרון היתה התקפה קשה עד כדי כך שהגעתי לבית חולים כדי לקבל מורפין. זה כשבוע אני סובלת מכאבים עזים, שפחתו בהדרגה, יחד עם הרגשת חולשה שעדיין נמשכת בשוק רגל ימין ובכף רגל ימין. אני מתקשה בהליכה ובישיבה. תוצאות בדיקת CT משנת 99: בקע דיסקאלי פארא אמצעי ימיני במרווח בין חוליתי L-4-L5 עם לחץ ניכר על השק התקאלי. בקע דיסקלי אחורי אמצעי במרווח בין -חולייתי L5-S1 עם לחץ בינוני על השק התקאלי. תוצאות בדיקת CT מן החודש האחרון: L4-5 בלט דיסק אחורי מרכזי הלוחץ על קדמת השק הדורלי וגורם היצרות קלה של תעלת השדרה. L5-S1 בקע דיסק אחורי ימני גורם לחץ ניכר על השורש והריצס הימניים באותו גובה ולחץ קל על קדמת השק הדורלי. האם ה-CT החדש מראה ממצאים קשים יותר? האם המצב מסוכן? האם מומלצת פיזיותרפיה? האם מומלץ טיפול כירופרקטי?

תשובה:

הממצאים שציינת שנראו ב CT האחרון מראים החמרה בבליטת הדיסק והיצרות של תעלת עמוד השדרה. אלה הגורמים לכאבים החזקים מהם את סובלת. ייתכן שצריך לשקול ניתוח. אני מציעה לך לגשת לאורתופד עם תוצאות הבדיקות ולהחליט על אופן הטיפול. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' אדריאן בקר
פרופ' אדריאן בקר יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
ד"ר שלומי סימן טוב
ד"ר שלומי סימן טוב עיניים
פרופ' עמירם ניר
פרופ' עמירם ניר קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו