דלג לתוכן

שאלה

נבדקתי על ידי פרוקטולוג לבדיקת טחורים. הוא אמר שכיום אין לי טחורים, אבל שיש skin tag שבעבר היו בו טחורים. האם אפשר להסיר את העור החיצוני שמפריע לי ואינו אסתתטי? איזה מומחה עושה זאת? ניתן כמובן להסיר כמעט כל דבר בגופנו, כולל קפל עור של פי הטבעת, אבל השאלה היא אם הדבר הכרחי. קפל עור כשלעצמו הוא דבר שכיח מאד ואינו גורם שום הפרעות. לעיתים, כשקפל העור גדול, הוא גורם לשפשוף או חיכוך. לעיתים מופיעות בעיות היגיינה, אבל לרוב אין שום הפרעה חוץ מהפרעה אסתטית לאדם שאצלו נמצא הקפל. הניתוח להסרת הקפל כרוך בדרך כלל בהרדמה אזורית או מקומית ובצלקת באיזור החיתוך. לא אחת יש לאחר הניתוח כאב הנמשך לעיתים אפילו שבועות או חודשים ארוכים. הפרוקטולוגים לרוב אינם ממליצים על ניתוח זה, אולם כפי שכתבתי, אפשר לבצעו אם המטופל הבין את כל המשמעויות ועדיין מעוניין בו. בברכה ד"ר נחום ורבין

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/03/2007
1 דקות קריאה

תשובה:

מומחה לכירורגיה כללית
רופאים בתחום
 אסף מכון שמיעה ודיבור
אסף מכון שמיעה ודיבור אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר מרעי כבהה
ד"ר מרעי כבהה רפואת שיניים
 אורלי בלוך דייגי
אורלי בלוך דייגי קלינאות תקשורת
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו