אי התאמה של RH בין דם האם ודם העובר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני ואשתי בטיפול הריון. שמעתי שיש בעיה בכניסה להריון אם סוג הדם של בני הזוג זהה. רציתי לדעת על זה עוד, ומהם סוגי הדם שלא מתאימים ביניהם.

תשובה:
אין שום בעיה להיכנס להריון כאשר סוג הדם זהה, וגם אין בעיה להיכנס להריון כאשר סוג הדם שונה. אני משערת שמה ששמעת שייך לסוג הדם של האישה. אם סוג הדם של האישה הוא מקבוצת RH שלילי, והעובר שלה יהיה RH חיובי, יכול להיווצר החל בהריון השני מצב בו נוגדנים של האם תוקפים את תאי הדם של העובר. אבל היום ניתן לדעת על מקרים כאלה מראש, ולכן במצב כזה נותנים לאישה במהלך ההריון הראשון ואחריו חיסון נגד מצב זה, שמונע את ההשלכות האלה בהריון השני. לכן, אין שום סיבה לדאגה, וניתן בכל מצב להיכנס להריון. בהצלחה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד