מה עדיף לטיפול באקנה - גלולות למניעת הריון או רואקוטן?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/04/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 16. הרופא המליץ לי לקחת גלולות למניעת הריון מסוג דיאנה 35, אבל הבעיה היא שאני צריכה להתחיל בטיפול רק כאשר אקבל את המחזור החודשי, שבדרך כלל מאחר אצלי. שמעתי מהרבה אנשים שהגלולות לא כל כך עוזרות כמו רואקוטן, ואני שוקלת לקחת רואקוטן מפני שאני כבר לא יכולה יותר לסבול את הפצעים.

תשובה:
לפי הבנתי, במקרה שלך, תחילת הטיפול בדיאנה נועד למניעת אקנה ולא למניעת הריון. רואקוטן היא תרופה קשה וחזקה ביותר, המלווה בהרבה תופעות לוואי, ועדיף להשתמש בה רק שנכשלים טיפולים בתרופות אחרות. אני מציעה לנסות קודם את הטיפול בגלולות למניעת הריון. לאחר מכן, אם הן לא עוזרות, תמיד תוכלי להפסיק את הטיפול הזה ולהתחיל טיפול ברואקוטן. תוכלי לקרוא על רואקוטן באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=14