עצות להורדת רמת כולסטרול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקות שערכתי לאחרונה התקבלו הערכים הבאים: כולסטרול 237 כולסטרול HDL 91 כולסטרול LDL 133 טריגליצרידים 67 רציתי לדעת אם מצבי מחייב נטילת תרופות להורדת כולסטרול. התזונה שלי אינה עשירה בכולסטרול.

תשובה:
הערך היחיד שגבוה מן הנורמלי הוא ערך הכולסטרול הכללי שלך, אך מכיוון שערכי ה-HDL ("הכולסטרול הטוב") גבוהים מספיק, וערכי ה-LDL ("הכולסטרול הרע"), נמצאים בתחום הנורמלי, המצב אינו מחייב נטילת תרופות בשלב זה, זאת בהנחה שאין לך גורמי סיכון אחרים כמו סוכרת, יתר לחץ דם ועוד. חשוב מאוד להקפיד על תזונה מאוזנת, להרבות באכילת פירות וירקות המכילים סיבים, שומן חד בלתי רווי (הנמצא במאכלים כמו אבוקדו וזיתים), וכמובן להימנע מאכילת מוצרים עשירים בכולסטרול (כמו ביצים וכבד), או עשירים בשומן רווי (כמו מגרינה, וגבינות עתירות שומן). כמו כן, פעילות גופנית אירובית עשויה לתרום למצבך ולשפר את פרופיל השומנים שלך. מומלץ לחזור על הבדיקה לאחר תקופה בה תתמידי באורח החיים בריא במתואר לעיל, ואז להעריך מחדש את המצב. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד