תזונה נכונה אחרי ניתוח כיס מרה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי ניתוח של כיס המרה לפני שבוע וברצוני לדעת מה אפשר לאכול, כי עדיין יש לי כאבים, ואחרי כל מה שאני אוכלת, אני מרגישה מנופחת ונגרמים לי אותם כאבים כמו לפני הניתוח, וברוב המקרים אני מקיאה את האוכל.

תשובה:
במשך חודש לאחר הניתוח מומלצת תזונה דלת שומן ויש להרבות בשתייה ולהימנע משתיית משקאות מוגזים. יש לאכול מאכלים קלים, כגון אוכל מבושל, לא כבד ולא מטוגן. לאחר חודש ניתן לחזור בהדרגה לתזונה הרגילה, ולהשאיר לסוף התהליך אכילת ביצים, מזון מטוגן ואוכל שומני כבד. בברכה והחלמה מהירה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד