הטיפול בציסטה על שם בייקר ברגל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אמא שלי סובלת זה חודש וחצי מנפיחות ברגל ימין. בבדיקת אולטרסאונד התגלתה בצקת תת-עורית קשה לאורך הסובך עם הצטברות נוזלים בכמות בינונית בשכבת השומן. נמצאה ציסטה על שם בייקר בגומה הפופליטאלית בגודל 17x19 ס"מ. ברגל שמאל יש בצקת דומה באופיה, אך בדרגה מעט קלה יותר. איזה טיפול ניתן לקבל, והאם אורתופד צריך לטפל בזה?

תשובה:
ממצא של ציסטה על שם בייקר צריך להיות מופנה לרופא אורתופד, אשר יכול לבדוק אותה, לנקז את הנוזלים, ולתת טיפול המשכי. אפשר לפנות גם לרופא ראומטולוג לטיפול בבעיה כזאת. להלן קישורים למידע על ציסטה על שם בייקר ועל שיטות הטיפול האפשריות: http://www.infomed.co.il/questions/q_072708_8.asp