כאבי גב כתוצאה מתזוזה של הדיסק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי (בן 73) סובל מזה כחודשיים מכאבי גב חזקים מאד עם הקרנה קשה לכיוון הרגל (כולל הירדמויות), אינו מסוגל לעמוד או לשבת יותר מדקות ספורות, רק לשכב. - בצילומי עמוד שדרה : סטיה לצד שמאל , שינויים ספונדילוטיים עם אוסטאופיטים קדמיים בעיקר. - בסקירת CT - ב

תשובה:
האם בוצע ניסיון שיקומי פיזיותרפי ? נראה שהדיסק זז ולחץ על העצב השמאלי ולכן הכאב המוקרן שמאלה. יש המון מה לעשות. ניתן לקבל טיפול גם בבית למוגבלי ניידות - בקש לכתוב בהפניה לפיזיותרפיה "בבית החולה עקב קושי בניידות". ניתן להדריך לתרגול תנועתיות גב בסיסית, חיזוקים, וכן לתנוחות מפחיתות כאב. ניתן ללמד להשתמש במכשיר מוריד כאבים. לעודד להליכה בבית. להוסיף טיפולים ידניים לאזורי הכאב וכן טיפולים אלקטרותרמותרפיים רבים. מתיחה מותנית גם יכולה לעזור. אין מה לחשוב על טיפול ניתוחי לפני ששנה שלמה מבצעים טיפולי פיזיותרפיה אינטנסיביים במכון ובבית. פנה בהקדם לרופא המשפחה והתחל טיפול פיזיותרפי לאבא. רפואה שלמה ירון טילינגר - פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות