קושי במאמץ על-פי בדיקת ארגומטריה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת ארגומטריה נכתב "ב- recovery מדקה 2.50 צניחות st קלות ב- v4-6, חלפו לאחר 6 דקות במנוחה". בסיכום נכתב "מבחן מאמץ גבולי אלקטרוקרדיוגרפית ושלילית קלינית. אבקש לקבל הסבר לממצאים אלה.

תשובה:
מבחן המאמץ מראה כי לאחר שתי דקות וחצי גופך התקשה לעמוד במאמץ הגופני, ופעילות הלב הראתה זאת בבדיקה. לאחר כשש דקות של מנוחה המצב חזר לנורמה. על פי הכתוב לא היו לך כאבים או לחצים בחזה. עלייך ללכת לקרדיולוג המטפל לבירור תוצאות הבדיקה, אך אין לך מה לדאוג, מצב זה שכיח מאוד, ולאחר בירור של הסיבות הספציפיות לתוצאות אלה אצלך, ניתן יהיה להתאים לך טיפול. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד