וגלולות למניעת הריון כאבי ראש אני נוטלת גלולה בשם הרמונט מזה כחודש. מאז
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/08/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

וגלולות למניעת הריון כאבי ראש אני נוטלת גלולה בשם הרמונט מזה כחודש. מאז תחילת השימוש בה אני סובלת מכאבי ראש עזים, לפחות פעם ביום. האם זה נורמלי? מה ניתן לעשות?

תשובה:
הקשר בין כאבי ראש או מיגרנות לבין גלולות למניעת הריון עדיין לא מוגדר בבירור. מספר שינויים יכולים להתרחש עם תחילת הטיפול בגלולות למניעת הריון: 1) למי שאף פעם לא סבלה ממיגרנות או מכאבי ראש חוזרים, המיגרנות או כאבי הראש יכולים להופיע בפעם הראשונה, 2) למי שכבר סבלה בעבר ממיגרנות או כאבי ראש, יכולים להופיע שינויים בתדירות ובחומרת המיגרנות או כאבי הראש, או - 3) יכול להופיע שיפור וירידה בתדירות המיגרנות. אם המיגרנות או כאבי הראש מחמירים ומפריעים לתפקוד, יש לשקול הפסקת הטיפול בתרופה, והחלפה לטיפול אחר.