דלג לתוכן
ציפרלקס, אלטרוקסין ותוספי מזון בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 33. לפני כ-3 חודשים התחלתי להרגיש נפיחות בבטן, וכן עלייה במשקל - דבר שמפריע לי מאוד. אני סובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס ונוטלת אלטרוקסין וכעת אני מאוזנת. בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא חיידק וטופלתי באנטיביוטיקה אך המצב לא השתנה. לאור זאת, הציע הגסטרואנטרולוג לבדוק אם מדובר במצב דחק שגורם לעלייה במשקל ובנפיחות. אני מנסה להיכנס להיריון אך פוחדת מאוד מהשמנה. לדעת הפסיכולוג זו הסיבה לדחק. קיבלתי מרשם של ציפרלקס במינון של 1/2 כדור ביום + תוסף בשם אצטיל L קרניטין. אני נוטלת מגוון תוספי תזונה, ביניהם אומגה 3, ויטמין C, מולטי מייל, ויטמין D וחומצה פולית - כל אלה בנוסף לאלטרוקסין. אני סובלת מאוד מהעלייה במשקל ויותר מכך מהרגשת הנפיחות המעיקה והבלתי נסבלת. האם יש סכנה בנטילת ציפרלקס לפני כניסה להריון או במהלכו? לדעתי איני סובלת מדיכאון, אלא רק ממצב גופי שהשתנה. האם צריך תקופת "ניקיון" מהכדור לפני הכניסה להריון? כיצד יש ליטול את התרופות? את כולן יחד? האם תרופהאו תוסף תזונה מסוימים יכולים להפריע להשפעת האלטרוקסין או החומצה הפולית?

תשובה:
ציפארלקס היא תרופה השיית לקטגוריה C מבחינת ההמלצות לשימוש בהריון, שמשמעה שבמחקרים על בעלי חיים נמצאה שכיחות גבוהה של מומים מולדים בשימוש בתרופה, אך אין מחקרים בנושא על בני אדם. להערכתי, לאור זאת, לא מומלץ ליטול ציפרלקס בהריון, ולמיטב ידיעתי, יש להימנע מנטילת התרופה כמה חודשים (עד חצי שנה) לפני הכניסה להריון. אין בעיה בנטילת תוספי המזון השונים ביחד עם האלטרוקסין או החומצה הפולית. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' אלה נפרסטק
פרופ' אלה נפרסטק המטולוגיה
5
( 23 חוות דעת )
"פרופ' אלה נפרסטק מקצועית ביותר עונה על כל שאלה בסובלנות וברגישות . קבעה בשבילי תורים וקידמה את הטיפול בי ועל כך אני מודה לה באלפי תודות. מי יתן וירבו רופאות כמוה ❤️"
ד"ר יבגני פרבר
ד"ר יבגני פרבר נפרולוגיה
4.9
( 137 חוות דעת )
"רופא מסור.. רכיש ובעיקר מכבד ומקצועי"
פרופ' גיל סיגל
פרופ' גיל סיגל אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
4.9
( 9 חוות דעת )
"הגענו לבדיקה עבור בעלי. ד״ר סיגל היה מקצועי אדיב וענה לנו על כל השאלות. מצליצה מאוד להגיע לטיפול אצל דר סיגל🙏"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו