פוליפ ססילי בבדיקות קולונוסקופיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/10/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת קולונוסקופיה נמצא אצלי פוליפ ססילי בטווח 3 מ"מ ב- 80 ס"מ. נלקחה ביופסיה. מהו פוליפ ססילי?

תשובה:
פוליפ ססילי (Sessile) הוא פוליפ שטוח, פוליפ הבוקע ישירות מן הדופן, ואינו צומח על גבעול. פוליפים במעי הגס הם ממצא שכיח בבדיקת קולונוסקופיה. חלק מן הפוליפים במעי הגס עשויים להגביר את הסיכון ללקות בסרטן המעי הגס, ולכן מומלץ לכרות אותם. הפוטנציאל לממאירות נקבע על פי מספר גורמים: גודל - פוליפים שגודלם מעל 2 ס"מ הם בעלי פוטנציאל ממאיר גבוה יותר. סוג היסטולוגי - פוליפים מסוג villous הם בעלי פוטנציאל הממאירות הגבוה ביותר מכל הסוגים. כדי לבדוק מהו הסוג ההיסטולוגי של הפוליפ שנמצא אצלך - נלקחה ביופסיה. אטיפיה של תאי הגידול - ממצא שנבדק גם הוא בביופסיה שנלקחה.