תוספי מזון לסובלים מחסר ב- G6PD
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/10/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

האם ישנם תוספי מזון שאסור לאדם החסר את האנזים G6PD לקחת? מה לגבי ויטמין C, קו-אנזים Q10 ו- Detox של סולגאר?

תשובה:
חסר באנזים Glucose-6-Phosphate-Dehydrogenase הוא הפרעה גנטית שכיחה. כאשר אדם עם חוסר באנזים זה נחשף לזיהום, או כתוצאה משימוש בתרופות מסוימות, תאי הדם האדומים נהרסים. מצב זה נקרא תמס דם (המוליזה), והוא מוביל בסופו של דבר לאנמיה. ישנה רשימה ארוכה של תרופות האסורות לשימוש, בינהן ויטמין C, הגורם להמוליזה רק במינון גבוה. מידע מפורט לגבי התרופות האסורות לשימוש נמצא כאן: http://www.infomed.co.il/G6PD.asp