עייפות בעת טיפול עם מינוציקלין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני, בן 17 וחצי, לקח במשך 50 יום כדור אחד ביום של 100 מ"ג מינוציקלין לטיפול בפצעי בגרות. כעת הוא סובל מתשישות, רוצה לישון, ולא יכול לעסוק בספורט כפי שהיה רגיל באופן סדיר. בבדיקות דם הכל היה תקין. נשללה מחלת הנשיקה.

תשובה:
ידוע כי מינוציקלין גורם לעייפות יתר, וככל הנראה, לאור בדיקות הדם התקינות, זהו הגורם לעייפות. ניתן לטפל בפצעי בגרות בסוגים שונים של אנטיביוטיקות, וכמובן שגםנ בתכשירים ומשחות אחרות. אם העייפות לא חולפת, כדאי לפנות לרופא המטפל כדי לבחון אפשרות טיפולית אחרת. עוד מידע על התרופה תוכלי לקבל באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=161