דלג לתוכן

שאלה

ברצוני לשאול מה יכולות להיות ההשלכות של שימוש בסמים קלים (חשיש) בעת נטילת התרופה פלוטין (פלואוקסטין) במינון נמוך.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/12/2007 תאריך עדכון: 17/09/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

אין סיכון מיידי בשימוש "משולב" כפי שציינת. עם זאת, יותר ויותר מחקרים מצביעים על כך ששימוש בסמים "קלים", גם אם הוא לא תכוף ולא בכמויות גדולות, עלול לגרום במשך הזמן לנזקים בתפקוד המוח, ולהוות גורם סיכון להתפתחות של בעיות נפשיות שונות. כמו כן, היום ידוע כי אחוז ניכר מהאנשים הפונים לשימוש בסמים מלכתחילה, עושים זאת על רקע מצוקה נפשית כלשהי (דימוי עצמי ירוד, חרדות, דיכאון, ועוד). השימוש בסמים נותן הקלה מיידית לפרק זמן קצר, אולם לאחר שחולפת השפעת הסם חוזרת הבעיה המקורית, וביתר שאת. נטילת תרופות נוגדות דיכאון כגון פלואוקסטין מסייעת להקלת מצבי דיכאון וחרדה. אם בעת השימוש בתרופה עדיין מופיעים הצורך או הדחף לשימוש בסם, הדבר בדרך כלל מצביע על כך שעדיין יש מקום לשיפור במצבך הנפשי. פעמים רבות הסם משמש כ"ממלא מקום" כאשר המשתמש בעצם חש מצוקות כגון עצב, בדידות, ריקנות, ועוד. נראה לי שכדאי לבדוק עם המטפל/ת האישי שלך, היכן ניתן לסייע לך עוד. הדבר יכול להעשות על ידי העלאת מינון התרופה נוגדת הדיכאון, החלפתה בתרופה אחרת, או על ידי תוספת של טיפול רגשי בשיחות. אני מצרפת קישור לאתר של משרד הפנים הכולל הפניות מעניינות בנושא סמים וטיפול לנפגעי סמים. http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Subjects/SHealth/SHAddiction/HADrugs

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יהודה דג'אווי
ד"ר יהודה דג'אווי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' ישראל קרמר
פרופ' ישראל קרמר עיניים
ד"ר מרק ברזינס
ד"ר מרק ברזינס קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו