מהי קוניזציה של צוואר הרחם וכיצד היא מתבצעת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לברר האם ביצוע קוניזציה מצריך הרדמה ואשפוז, אם יכולים להופיע סיבוכים, ומהו תהליך ההחלמה.

תשובה:
קוניזציה של צוואר הרחם (ביופסיית חרוט) משמשת לאבחון ולהסרה של גידולים בצוואר הרחם, ולשלילת ממאירות, בדרך כלל בהקשר של וירוס הפפילומה. אזור הכריתה וגודלו נקבעים על פי גודל הנגע אותו יש להסיר. פעולה זו מתבצעת בהרדמה מקומית ואינה כרוכה באשפוז. כמו בכל פעולה כירורגית, גם בפעולה זו ישנם סיכונים, בעיקר בהיחלשות צוואר הרחם או היצרות תעלת הצוואר. לסיבוכים אלה, אם הם קורים, ישנם פתרונות וטיפולים. אני מצרפת קישור לדף מידע של בית החולים רמב"ם על הפעולה: http://www.rambam.org.il/.../ביופסיית+חרוט.htm