רציתי לדעת מהם ערכי הנורמה של שקיעת דם (ESR) בהריון. בדר"כ הנורמה היא ב
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת מהם ערכי הנורמה של שקיעת דם (ESR) בהריון. בדר"כ הנורמה היא בין .0-20 האם 42 יחשב תקין בהריון ? יש לציין שאני בשבוע 12, תאומים. מטופלת ב 20 מ"ג פרדניזון בשל MCTD וב 40 קלקסאן בשל שלוש missed ab. 9/6

תשובה:
אכן ערכי שקיעת הדם בהריון עולים, והתוצאה שציינת אינה חריגה. אולם היות ומחלת הרקע שלך מורכבת, עדיף שתתייעצי עם הראומטולוג והגינקולוג שלך לגבי משמעות ממצא זה.