כאבים בצלעות לאחר תאונת דרכים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 23. לפני שנה עברתי תאונת אופנוע שבה נפגעתי בעיקר ברגל ימין. מעצם הנפילה מהאופנוע קיבלתי זעזוע בבית החזה ובבית החולים נאמר כי המכה היא "יבשה", וכי הדבר יעבור תוך חודש. בארבעת החודשים האחרונים אני סובלת מכאבים בבית החזה ובצלעות. הכאב כ

תשובה:
הכאבים בצלעות שאותם את מתארת יכולים להיות כתוצאה משברים ישנים מהתאונה. לעיתים מייד לאחר החבלה לא ניתן לראות את השברים בצילום החזה, ובבדיקה חוזרת הם מתגלים. אין זה משנה את שיטת הטיפול, מכיוון שהטיפול בשברים בצלעות הוא בדרך כלל משככי כאבים וזמן. אמליץ לך ליטול משככי כאבים בזמן ההתקפים, ואם הכאבים ממשיכים ואינם נסבלים, פני לבדיקת רופא ועשי צילום חזה חוזר. רפואה שלמה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד