דלג לתוכן

שימוש ממושך בלמיקטל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/12/2009 תאריך עדכון: 20/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 40. כמה שנים ברציפות מותר לצרוך למיקטל? אני מקבלת כבר שנתים 100 מ"ג למיקטל לאיזון קל של מצב הרוח, והמינון אינו נחשב לגבוה, אך קראתי מידע רפואי באנגלית על התרופה (ולא הבנתי לגמרי) ושם הוזכר שלא כדאי לצרוך למיקטל למשך יותר מכמה שנים. האם ת

תשובה:

השימוש בלמיקטל הוא בטוח גם כשהוא נמשך שנים, אולם הוא מצריך מעקב רפואי תקופתי אחת לכמה חודשים בשל תופעות לוואי אפשריות של התרופה, כגון הפרעה בתפקוד הכבד, הפרעה בייצור הדם, וכן סימפטומים נוירולוגיים שונים. תופעות הלוואי האלו ונוספות עלולות להתחיל בכל שלב של נטילת התרופה (בתחילת השימוש או לאחר תקופה ממושכת של שימוש), ולכן יש להמשיך את המעקב המסודר בכל משך השימוש בתרופה. חשוב מאד למצוא רופא ולהסדיר את המעקב אצלו. אני ממליצה להתחיל ברופא המשפחה. בנוסף, חשוב לציין כי שימוש כרוני בקלונקס ובנוקטורנו עלול ליצור, בטווח הארוך, פגיעה במערכת העצבים המרכזית, וגם בשל כך את זקוקה למעקב רפואי. בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מחמוד מסארוה
ד"ר מחמוד מסארוה רפואת שיניים
ד"ר מיקלוש באלה
ד"ר מיקלוש באלה כירורגיה
 נחמה בכר
נחמה בכר קלינאות תקשורת
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו