תרופות למניעת פקקת במהלך טיסה ארוכה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 56, בדרך כלל בריא, לחץ הדם שלי מאוזן עם 12.5 מ"ג נורמיטן ביממה, ואני מטופל בקרטיה אחד ליום. אני עומד לטוס טיסה ארוכה. האם כדאי להגדיל את מינון הקרטיה ל- 2 כדורים ביממה בסמוך לטיסה?

תשובה:
אספירין יעיל פחות במניעה של פקקת ורידים עמוקה לעומת הפארין (שימוש בהפארין LMWH מומלץ בחולים בסיכון גבוה לפתח תרומבוס). הדבר שמומלץ הוא שילוב של אספירין ושימוש בגרביים אלסטיות, כדי למנוע סטזיס של הדם, והידרציה טובה, כלומר שתיה רבה. אין צורך לקחת מינון כפול של אספירין. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד