האם אוקסיטוצין גורם לשכחה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם ההורמון אוקסיטוצין, חוץ מהשפעותיו השונות, גורם לשכחה? הרי בזמן הלידה, האשה מזרימה כמויות רבות של הורמון זה לגוף של העובר, ומכיוון שאנחנו לא זוכרים את אירועי הלידה, נמחקים זכרונות הלידה. האם הדבר נכון, והורמון זה גורם לשכחה אצל העובר?

תשובה:
מרבית האנשים (שלא לומר כלל האנשים) אינם זוכרים חוויות שהיו להם לפני גיל 3 או 4, ובכללן גם את חוויות הלידה. התופעה נקראת "אמנזיית ילדות", והיא נובעת ככל הנראה ממוח שאינו מפותח דיו בשלב זה של החיים. לגבי האוקסיטוצין, עיקר תפקידו הוא לגרום לכיווץ הרחם בשעת הלידה וכן להפרשת החלב משדי האם. לאחרונה נערכו לא מעט מחקרים לגבי ההשפעות הנוספות של ההורמון, כמו הגברת החשק המיני, הרצון לתת, הגברת האמון הבין-אישי ועוד. למיטב ידיעתי הקשר בין אוקסיטוצין ושכחה עוד לא הוכח. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד