בדיקת שארית שתן באמצעות אולטרסאונד
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 42, סובלת מכאבי גב תחתון. בבדיקת אולטרסאונד של הכליות הסיכום היה שיש שארית קטנה, כ-58 סמ"ק. למה הכוונה? האם הכאב יכול להיות קשור לכך?

תשובה:
בבדיקת שארית שתן מודדים את כמות השתן שנותרת בשלפוחית השתן מייד לאחר סיום השתנה. הבדיקה אינה פולשנית ומתבצעת באמצעות אולטרסאונד. ובמקרים שלא די באולטרסאונד משתמשים גם בקתטר חד-פעמי. שארית שתן גבוהה מ-50 סמ"ק נחשבת לבלתי תקינה, אולם יש לבצע את הבדיקה כמה פעמים על מנת לאשש את אבחנת הבעיה. יכולים להיות כאבים המתלווים לשארית שתן. רפואה שלמה, ד"ר עופר לימונד - אינפומד