דלג לתוכן

חשש מהריון אחרי נטילת פוסטינור

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/12/2007 תאריך עדכון: 19/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

איני נוטלת גלולות למניעת הריון בשל קריש דם שהופיע אצלי בעבר עקב נטילת גלולות. כרגע, עד שאסדיר את הבעיה, אמצעי המניעה היחיד בו אני וחברי משתמשים הוא קונדום. לפני כשבוע קיימתי יחסי מין ובמהלכם הקונדום "החליק". כשעה וחצי לאחר מכן נטלתי פוסטי

תשובה:

השימוש בפוסטינור מקטין את הסיכוי להריון לאחר קיום יחסים בלתי מוגנים לכ-1%. לאחר השימוש בפוסטינור, עלולות להופיע תופעות לוואי כמו גודש בשדיים, בחילות, הקאות ועייפות. תופעות אלו אמורות לחלוף תוך זמן קצר. אם אין שיפור במצב, או אם המחזור מאחר ביותר מחמישה ימים, עליך לפנות לרופא. אם אינך רגועה, תוכלי לבצע בדיקת שתן ביתית לגילוי הריון. הערכות נמכרות ללא מרשם רופא בבתי המרקחת והפארמים. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אריה אשכנזי
ד"ר אריה אשכנזי נוירולוגיה
ד"ר מיכאל דוברוסין
ד"ר מיכאל דוברוסין פסיכיאטריה
 אסטרה מדיקל
אסטרה מדיקל כירורגיה פלסטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו