דלג לתוכן

הנקה וירידה במשקל אצל תינוק יונק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/03/2010 תאריך עדכון: 14/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 31. לפני כשלושה שבועות נולד בני הראשון בלידה שהסתבכה ולבסוף הסתיימה בניתוח קיסרי. ילדי נולד במשקל מכובד של 3.5 קילו והתחלתי להניקו באופן סדיר ללא בעיות. תחילה הוא ירד במשקל, ולקראת יציאתי מבית החולים החל לעלות במשקלו. לאחר שבוע וחצי הלכתי לשקו

תשובה:

התרופה Motilium או בשמות נוספים: דומפרידון (domperidone) היא תרופה הניתנת כטיפול לבחילות והקאות. זו אינה תרופה הניתנת בדרך כלל להגברת ייצור החלב. ייצור החלב מתחיל בתקופת ההריון על ידי ההורמון פרולקטין ועולה בצורה משמעותית לאחר הלידה. החלב ממשיך להיווצר כל עוד התינוק או הפעוט ממשיך לינוק. למעשה, כמות החלב המיוצרת תלויה בכמות החלב שצורך התינוק. כאשר מתמעט מספר ההנקות, הפרשת ההורמון פרולקטין פוחתת, לכן ההמלצה לאישה אשר מעוניינת להיניק היא להמשיך בהנקה באופן סדיר ובתדירות גבוהה. שבועות אחדים לאחר הלידה הגוף "לומד" לייצר את כמות החלב הדרושה לתינוק, וייצור החלב מתאזן. כך, ממצב של עודף חלב עובר הגוף לייצר את כמות החלב הדרושה לתינוק. נשים רבות טועות לחשוב בשלב זה כי היעדר גודש או הפסקת הנזילות מלמדות על כך שאינן מייצרות מספיק חלב. זוהי טעות נפוצה שאין לה בסיס. עם זאת, אצלך ישנה הבעיה שהתינוק ירד במשקל. אני ממליצה להמשיך בהנקה, אולם להיות עירנית ולוודא כי החיתולים רטובים (כלומר שהתינוק אינו מיובש) ולחזור ולשקול את התינוק כדי לוודא שהוא במגמת עלייה במשקל. אם התינוק ממשיך לרדת במשקל, יש לפנות בדחיפות לרופא הילדים על מנת לשלול סיבה רפואית לירידה במשקל ולבדוק אם יש מקום לשאוב חלב ולתת לתינוק בבקבוק או להשתמש בתחליפי חלב אם בבקבוק על מנת שתוכלי לעקוב אחר כמות החלב שהוא יונק בכל ארוחה. ראי גם את התשובה הזאת: http://www.infomed.co.il/questions/q_022209_3.asp

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מרגלית מואסיס
ד"ר מרגלית מואסיס רפואת שיניים
ד"ר ארנון קורן
ד"ר ארנון קורן כירורגיה
ד"ר אוה ניב
ד"ר אוה ניב גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו