דלג לתוכן

נזק לרירית האף כתוצאה משימוש באוטריוין

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/12/2009 תאריך עדכון: 18/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 69. אינני יכולה לישון בלילה אם האף שלי לא פתוח לחלוטין, ולכן אני משתמשת בתרסיס אלרין או אוטריוין לאף לפני השינה. ברצוני לדעת מה הנזק הנגרם משימוש ממושך בתכשירים אלה. ניסיתי את תמיסות המלח למיניהן והן לא משפיעות עלי.

תשובה:

תופעות הלוואי נדירות כאשר משתמשים בקסילומטזולין (אוטריוין) לתקופות קצרות במינון המומלץ. עם זאת, בשימוש ממושך, התרופה עשויה לגרום לאיבוד חוש הריח, לנזלת אטרופית עם יובש ניכר ולבעיות קשות ברירית האף. לא מומלץ להשתמש באוטריוין לתקופה העולה על שבעה ימים. במקום אוטריוין ניתן להשתמש בספריי סטרואידלי (שמכיל סטרואידים). ד"ר שירי אורי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר סידני שפירא
ד"ר סידני שפירא אורתופדיה
ד"ר אדהאם בריק
ד"ר אדהאם בריק רפואה אסתטית
פרופ' יוסף פרוכט-פרי
פרופ' יוסף פרוכט-פרי עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו