צהבת לתינוק שאינה חולפת אחרי 6 שבועות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני נולד ב- 13.11 ולאחר יומיים טופל באור במשך 12 שעות עקב צהבת פיזיולוגית בערכים של BIL כ- 15. כיום בגיל 6 שבועות ה - BILIRUBIN 10.4 URIC ACID 1.6 ALK PHOSPHATASE 668 BUN 3 האם התסמינים קשורים לצהבת הפיזיולוגית או מעידים על בעיה נוספת? בני בהנקה

תשובה:
צהבת פיזיולוגית של היילוד חולפת על פי רוב עד גיל 14 יום. ובכל זאת, מחקרים מראים כי עד 15% מן התינוקות עדיין סובלים מצהבת בגיל זה. אצל רובם הסיבה היא צהבת הנגרמת עקב הנקה. ממצא כזה בתינוק - מחייב המשך בירור, משום שאם אכן מאובחנת בעיה רפואית, הרי שברבים מן המקרים יש להתחיל טיפול בשלב מוקדם ככל האפשר - כדי למנוע נזק. עליך לפנות בהקדם לרופא ילדים או לגסטרואנטרולוג ילדים - כדי שישלים את הבירור: אנמנזה מפורטת (למשל, האם את היית חולה במהלך ההריון? מהן הבדיקות הרפואיות שעבר התינוק במהלך ההריון? כיצד הילד אוכל? האם הוא עולה במשקל? היסטוריה של מחלות גנטיות במשפחה ועוד), בדיקה גופנית, בדיקות מעבדה נוספות ובדיקות הדמיה ע"פ החשד שעולה.