שימוש בכדורי הרגעה ושינה לטיפול בחרדת טיסה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני טסה בעוד כשבוע לארצות הברית, ואני סובלת מחרדות בטיסה. המליצו לי ליטול יחד שני כדורים בשם לוריבן ונוקטורנו. האם הם יכולים לעזור? אם באמצע הטיסה תסתיים השפעתו של כדור השינה, האם ניתן לקחת שוב? לכמה זמן משפיע כל כדור?

תשובה:
ראשית, לא אוכל לתת המלצה מעשית אלא עקרונית בלבד, כיוון שהשימוש בתרופות תמיד יכול להיות כרוך בתופעות לוואי, ולכן את ההמלצה האישית יכול ומוסמך לתת רק רופא המכיר אותך ואת מצבך הבריאותי. באופן עקרוני, השימוש בכדורים שהומלצו לך יעיל. לוריבן הוא כדור הרגעה יעיל שמשך פעולתו כ-4 שעות. נוקטורנו הוא כדור שינה יעיל שמשך פעולתו כ-6 שעות. כל אחד מהם לחוד, וגם השילוב ביניהם, בהחלט יכול להקל על חרדת טיסה. מומלץ לא ליטול את הכדור פעם נוספת במהלך הטיסה, למעט בטיסות ממושכות במיוחד, כיוון שאת מסתכנת בכך שבסיום הטיסה תסבלי מירידה בעירנות אשר עלולה להפריע לתפקודך כאשר יגיע הזמן לרדת מהטיסה ולהתמצא בשדה התעופה ובהגעה ליעדך. טיסה נעימה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית