החסרונות של שיטת "הימים הבטוחים"
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני וחברי קיימנו יחסי מין יום לאחר סיום הווסת ללא אמצעי מניעה, ורציתי לדעת אם אפשר להיכנס להריון אם היתה חדירה ונפלט מעט זרע בפנים, או שלא, בגלל הימים הבטוחים שלפני ולאחר המחזור.

תשובה:
שיטת "הימים הבטוחים" אינה בטוחה בכלל כאמצעי מניעה עיקרי. אמנם נכון שבימים אלה הסיכוי להיכנס להריון קלוש, אך עדיין אין להסתמך על שיטה זו. במקרה שלכם לא נראה שיש סיבה לדאגה. חשוב לזכור שכשיש חדירה ונפלט זרע, אפילו מעט, תמיד יש סיכוי להריון. אני ממליצה לכם לבחור אמצעי מניעה בטוח יותר משיטה זו, על מנת שתוכלו להנות מהפעילות המינית ללא חששות מיותרים. מידע על אמצעי המניעה הקיימים, תוכלו למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/preg/birthControl.asp