מודאג לאחר קיום מין אורלי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

קיבלתי מנערת לווי מין אורלי ללא קונדום במשך 5 דקות, ואני ממש דואג. עכשיו הסתכלתי טוב, ואין לי פצעים. מה אתם חושבים? אני רוצה לעשות בדיקה הכי מהירה שאפשר. כמה זמן אני צריך לחכות?

תשובה:
אין כל סכנה שתידבק באיידס מזה שנערה ביצעה בך מין אורלי. לו אתה היית מבצע לה אז אולי הייתה סכנה מינימלית מאוד, ואולם כיוון שאתה קיבלת את המין האורלי הסיכוי שלך להידבק הוא אפס. אין כל צורך בביצוע הבדיקה. בלי כל קשר לנאמר לעיל, בבדיקת האיידס הרגילה המכונה בדיקת ELISA בודקים נוגדנים שמייצרת מערכת החיסון נגד הנגיף. לנוגדנים אלה לוקח כמה שבועות להתפתח לרמה שניתנת לבדיקה. ברוב האוכלוסייה הבדיקה תהיה חיובית כשלושה חודשים לאחר ההדבקה. ערכה חדשה המכונה ערכת "קומבו" בודקת גם נוגדנים וגם מרכיבים של הנגיף המכונים אנטיגנים, ולכן עשויה להניב תשובה חיובית כבר 3- 10 שבועות לאחר ההדבקה. בברכה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות