מדובר בתינוקת עם שיעול מזה 5 ימים. הומלץ טיפול באינהלציה עם בודיקורט רספ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מדובר בתינוקת עם שיעול מזה 5 ימים. הומלץ טיפול באינהלציה עם בודיקורט רספיולס * 1 מ"ג 2 ביום (2 מ"ל * 2 ביום). מה הסיכונים במתן קורטיזונים לילדים בגיל כזה, האם קיימת אלטרנטיבה שאינה על בסיס קורטיזון ?

תשובה:
בודיקורט היא תרופה סטרואידית הניתנת במשאף פעמיים ביום ותפקידה לטפל בדלקת הסימפונות המלווה אסתמה וגורמת להיצרות הסימפון, קוצר נשימה וצפצופים. אומנם מדובר בתרופה סטרואידית, אך המינון אשר מגיע לדם הוא נמוך מאוד, והתרופה אינה מזיקה גם כאשר היא ניתנת לתקופות ארוכות, במינון המתאים. תופעת לוואי אפשרית היא הופעת פטרת בפה, אך במינון המקובל אפשרות זו היא נמוכה. ליתר בטחון ניתן לשטוף את הפה לאחר השימוש בתרופה. בכל מקרה, אם עוברים כמה חודשים ללא התקפים, ניתן לנסות להפסיק את אינהלציות הבודיקורט, תחת השגחת ובעצת הרופא המטפל. ברוב המקרים הילד יבריא מהמחלה בגיל שנתיים - שלוש.