מה קורה לתאי הגוף בטביעה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

כאשר אדם טובע בסאליין, מה קורה לו? האם מדובר בדיפוזיה או באוסמוזה?

תשובה:
לפני הכל, חשוב מאוד להבהיר שסיבת המוות בטביעה בכל סוג מים שהוא, נגרמת היא חנק ולא דיפוזיה או אוסמוזה. ברפואת חירום מבחינים לרוב בין טביעה בשני סוגי נוזלים: טביעה במים מתוקים (כמו בבריכה), וטביעה במים מלוחים (כמו בים). טביעה בסאליין אינה רלוונטית, מכיוון שבדרך כלל לא נתקלים בנוזלים כאלה שאפשר לטבוע בהם. טביעה במים מתוקים גורמת בסופו של דבר להתפוצצות תאים, דבר שמביא לשחרור חומרים מן התא, כולל אלקטרוליטים, הגורמים להפרעות קצב חמורות. טביעה במים מלוחים גורמת ליציאת נוזל מהתא, ולבסוף לבצקת. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד