קשיי נשימה עקב לחץ נפשי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28, סובלת בשלושת השבועות האחרונים מקושי בנשימה. אני חשה שאיני מצליחה לשאוף אוויר עד הסוף, ומלווה אותי תחושה של מחנק. זה קורה בזמן מנוחה, ולא משנה אם אני במקום סגור או לא. כתוצאה מכך אני חשה דחף לפהק כל הזמן. אני בדרך כלל בריאה, לחץ הדם שלי תקי

תשובה:
התופעה שאת מתארת מוכרת ונפוצה ונגרמת בדרך כלל על ידי לחץ נפשי. לפעמים אפילו לא מודעים למצב הנפשי שבו נמצאים, אך הגוף מגיב באיתות של קוצר נשימה. הלחץ יכול להיגרם מעומס בעבודה, מקשיים בחיים האישיים, ומכל דבר בסביבה שמשפיע עלייך. נסי לבחון אם את אכן נתונה ללחץ כזה. אם את עדיין חוששת, את יכולה לפנות לרופא המשפחה לשלילת גורמים אחרים. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד