בעיית שינה אצל תינוקת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת שנה ו- 10 חודשים. היא מתעוררת כל לילה ונשארת ערה שעתיים-שלוש. היא לפעמים בוכה, אך לרוב מקשקשת לה במיטה, דבר שמפריע מאוד לשנתנו. ניסיתי למשוך אותה במשך היום ולדלג על שנת הצהריים, אך זה לא עוזר. זה היה בהמלצת נוירולוג אליו הפנה אותי רופא הילדים.

תשובה:
בין גיל שנה לשנתיים ילדים רוכשים לעצמם דפוסי שינה חדשים, כגון מעבר משתי שנות צהריים לאחת, התעוררויות בלילה והתנגדות ללכת לישון בערב. כאן הם גם בודקים את הגבולות שלכם כהורים. אם בתך נבדקה נוירולוגית והבדיקה היתה תקינה, אין לי מה לייעץ חוץ מסבלנות. כשהיא מתעוררת בלילה, נסו לא לגשת, אלא אם כן יש חשד שמשהו קרה. נסו גם לעייף אותה יותר במהלך היום. אם התופעה ממשיכה במהלך החודשים הקרובים, פנו שוב לבדיקת נוירולוג, ואולי יהיה מקום לעשות בדיקת שינה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד