חרדה שמתבטאת בסחרחורות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

זה כשנה שאני סובל מסחרחורות ברמה כזו או אחרת. לעיתים זה אפילו מלווה בכאבים בקרקפת. שמתי לב שבתקופות של מתח או חרדות, הסחרחורות מתגברות. כמו כן, אם אני לוקח קלונקס, זה מפחית את הסחרחורות. רציתי לדעת כיצד להתייחס לתופעה? בבדיקות דם, לב, ואוזניים הכל תק

תשובה:
סחרחורות בהחלט יכולות להיות הסימפטום העיקרי והמרכזי במצבי חרדה. אם עברת בירור רפואי מלא ללא ממצאים מדאיגים, וללא הסבר רפואי-גופני לסחרחורות, בהחלט כדאי להתייעצות בתחום בריאות הנפש. לפי התיאור שהוספת, שהסחרחורות מתגברות בתקופות של מתח, ושהן מושפעות מנטילת כדורי הרגעה (קלונקס), אני מבינה שביצעת בכוחות עצמך את הקישור בין הסימפטום של הסחרחורות לבין תחום בריאות הנפש. הצעד הבא הוא לקבוע לעצמך בדיקה אצל פסיכיאטר, על מנת לברר באופן יסודי יותר את מהות המצוקה הנפשית. לאחר מכן תוכל לקבל המלצה לטיפול. בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית