ההבדל בין קתטר לבין פנרוז
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לסבא שלי (בן 87) הוכנס קתטר. שמעתי שהצוות מדבר על פנרוז. אפשר לקבל הסבר לגבי ההבדל בין קתטר לבין פנרוז? מה אפשר לעשות כדי לעודד פעילות תקינה של דרכי השתן במקום לסמוך על הקתטר?

תשובה:
קתטר שתן הוא צינור שמעבירים דרך השופכה עד לכיס השתן על מנת לרוקנו. משתמשים בו כאשר החולה אינו יכול להתרוקן בעצמו. פנרוז הוא מעין קונדום שמלבישים על איבר המין וממנו יוצא צינור אל שקית האוספת את השתן, כלומר פעולת ההתרוקנות מתבצעת על ידי החולה עצמו. לפעמים חולים נהיים תלויים בקתטר השתן על מנת להתרוקן. ישנן דרכים שבהן אפשר לנסות לגרום לחולה להיגמל מהקתטר. אני מציע לך להיפגש עם הרופא המטפל ולדון עמו על כך. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד