קיבלתי לאחרונה טיפול מונע למיגרנות בשם קלוניריט, וכן טיפול ממוקד בשם רי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

קיבלתי לאחרונה טיפול מונע למיגרנות בשם קלוניריט, וכן טיפול ממוקד בשם ריזלט 10 מ"ג שקיים בטבליות ובטבליות מסיסות. השאלה היא: מה ההבדל? מה מומלץ, מסיס או לא? האם יש השפעה על טווח תחילת ההשפעה בין הסוגים? בעלון התרופה, למעט המרכיבים, אין התייחסות להב

תשובה:
מדובר בתרופות שונות בתכלית. קלוניריט או Clonidine היא תרופה מורידת לחץ דם המשמשת למניעת מיגרנה וצריכה להילקח באופן שוטף, וריזאלט או Rizatriptan היא תרופה ששימושה להקלה מיידית בזמן התקף מיגרנה חריף. היא עושה זאת ע"י כיווץ של כלי דם בגולגולת והפחתת אותות כאב ממרכזים עצביים. הצורה המסיסה משפיעה מעט לאט יותר מהטבליה הרגילה, אך הנוטלים אותה דיווחו על השפעתה המיטיבה על הבחילה המתלווה למיגרנה.