פטריות בציפורניים ובעיות נפשיות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יש קשר בין הופעתן של פטריות בציפורניים לבין בעיות נפשיות?

תשובה:
לחות ורטיבות הם הגורמים העיקריים להיווצרות פטריות, ובתוך נעליים סגורות יש סיכוי גדול יותר שיתפתחו פטריות. כמו כן, מכיוון שפטריה מדבקת, ישנה הדבקה במיוחד במקומות ציבוריים, כמו מלתחות. לא מצאתי בספרות הרפואית קשר ישיר בין קיום מחלת נפש לבין פטריות בציפורניים או בכלל. אולם יתכן שאוכלוסיה זו, אם יש בה יותר הזנחה, תת-טיפול או חשיפה רבה יותר למקומות סניטריים ציבוריים בהם קל להידבק, עלולה הידבקות בפטריות להתרחש באורח שכיח יותר מאשר באוכלוסיה הכללית. בברכה, ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד