הטיפול בפריחה מסוג פיטיריאזיס רוזאה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 19 וחצי. לפני כשבוע הופיעה לי פריחה בגוף. היא אינה מגרדת ואני לא מרגישה אותה בכלל. היא ישנה רק בחלק העליון של הגוף, בבטן ובגב. הייתי אצל רופאת עור והיא אמרה שזה וירוס, ושהווירוס הזה אוהב מים, ולכן המליצה לי להימנע ממקלחת יומית. היא אמרה שאין ת

תשובה:
לפי התיאור שלך, אני משערת שאובחנה אצלך Pityriasis Rosea, פריחה ורדרדה המופיעה בעיקר על פלג הגוף העליון, ונפוצה בגילאי 15 עד 40, יותר בנשים. במחלה זו יכול להיות גרד קל. הנגעים בדרך כלל דועכים מעצמם לאחר 8-3 שבועות. התיאוריה היא שזהו זיהום ויראלי בווירוסים ממשפחת ההרפס (HHV6, HHV7). רוב החולים אינם צריכים טיפול, מכיוון שהם לא תסמיניים, ובמפני שכאמור, המחלה עוברת מעצמה. אם יש גרד, מוצעים טיפולים בסטרואידים מקומיים ובתרופות אנטיהיסטמיניות (נוגדי אלרגיה). יש מחקר שהראה שאנטיביוטיקה בשם אריתרומיצין (250 מ"ג ארבע פעמים ביום למשך שבועיים) אשר ניתנה לקבוצת חולים, גרמה להעלמות הנגעים תוך שבועיים. בפועל, בדרך כלל עוקבים אחר הפריחה, והיא נעלמת מעצמה. בברכה, ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד