מהם התסמינים לפסוריאזיס?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהם התסמינים לפסוריאזיס?

תשובה:

תסמיני הפסוריאזיס יכולה להופיע במספר דרכים שונות. פסוריאזיס יכולה להיות קלה, עם אזורי גירוי קטנים. כאשר הפסוריאזיס בינונית או קשה, העור העשה דלוק באזורים אדומים מתבלטים ועליהם עור כסוף, רופף ונושר. אם הפסוריאזיס חמורה, העור נעשה מגרד ורגיש, וטלאי העור הגדולים עלולים להיעשות לא נוחים ואף מביכים. הטלאים עלולים להתמזג זה בזה ולכסות אזורים נרחבים מן העור, כגון הגב כולו.

אצל אנשים מסוימים, הפסוריאזיס גורמת לפרקים להיעשות נפוחים, רגישים וכואבים. מצב זה נקרא דלקת פרקים ספחתית. דלקת הפרקים עלולה לפגוע גם בציפורי האצבעות והבהונות, ולגרום לציפורניים להתבקע, לשנות צבע ולהינתק מן המצע שבקצה הבוהן. עור מת עלול להצטבר מתחת לציפורניים.

תסמינים נעלמים (נסוגים) לעתים קרובות גם בלי טיפול, ואז מתפרצים מחדש.